ЕС обещава oще санкции срещу Кремъл, а посланиците ще се срещнат в сряда,

...
ЕС обещава oще санкции срещу Кремъл, а посланиците ще се срещнат в сряда,
Коментари Харесай

ЕС затваря пристанищата си за Русия

Европейски Съюз дава обещание oще  наказания  срещу Кремъл, а посланиците ще се срещнат в сряда, с цел да решат какви стъпки да подхващат.

``Новите наказания евентуално ще бъдат признати на следващия ден “, сподели френският министър по европейските въпроси Клеман Бон.

О️чаква се Европейският съюз да забрани на съветски кораби да влизат в пристанища в границите на Европейски Съюз. Ще се преустанови износът за Руската федерация на полупроводници, машини и транспортно съоръжение в размер на 10 милиарда евро. Забранява се присъединяване на съветски компании в публични поръчки в Европейски Съюз и всякаква финансова поддръжка за съветски държавни организации. Забранява се вносът на въглища от Русия в размер на 4 милиарда евро годишно, както  транзакции с четири съветски банки, в това число VTB. Ще бъде въведена забрана за съветски и беларуски автотранспортни оператори.

В момента Европейски Съюз приготвя и нови санкционни описи с физически лица.

Среща в Киев

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и висшият представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел ще се срещнат с украинския президент Володимир Зеленски в Киев тази седмица, написа в Туитър основният представител на Европейска комисия Ерик Мамер, потвърждавайки изказването в понеделник на словенския министър председател Янез Янша.

Посещението в украинската столица ще се състои преди събота, когато фон дер Лайен ще участва на събитието Stand Up For Ukraine във Варшава, добави Мамер. Събитието, проведено взаимно от от фон дер Лайен и канадския министър председател Джъстин Трюдо, ще събере пари за украинските бежанци.

Снимка: Пристенище Бургас
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР